Funktionsmedicin

testbaserad precisionshälsa

 

”Just as food causes chronic diseases it can be the most powerful cure”

-Hippokrates

 

Funktionsmedicin – testbaserad hälsa

Redan före Kristus var det känt att kroppens självläkning och vår kost går hand i hand. De senaste 60 åren har det hänt något, vi äter oss till viss del sjuka….

Forskarna vittnar om det och välfärdssjukdomarna stegrar i höjd. Det till trots finns det mycket du kan göra själv om du är beredd att investera i din hälsa.

För hur skulle du må om du hjälpte kroppen att anta ett bättre näringsläge? Vad skulle hända om din kropp hamnar närmare sin bästa egenkraft samt stärker sitt garantiläge?

Funktionsmedicinen vilar på vetenskaplig grund identifierar och söker de verkliga orsakerna bakom sjukdomar och symptom. Många gånger är kroppens självläkningsförmåga stor när förutsättningar ges att normalisera kroppens biokemi. Här i kliniken arbetar vi rådgivande kring de vanliga näringsbalanserna, samverkar med funktionsmedicinska läkare vid komplexa utredningar samt fungerar rådgivande i de näringsbalanserande faserna. 

Vårt mål är att förenkla och möjliggöra precisionsmedicin som hjälper kroppen mot bättre biokemi, hälsa och läkande. 

En enkel tre-stegs raketen för proaktiv hälsa

Cellhälsa

Ett hälsosamt cellmembran förebygger, skyddar och bidrar till att kroppen kan reglera kommunikation på bästa sätt.

Prioritera de väl beforskade men också livsnödvändiga näringsbalanserna som ger hälsosamma cellmembran. 

Ett bra första steg är att se över sina Omega 6/Omega 3 balanser i blodet, om de är med- eller motkraft till din hälsa.

Mag & Tarmhälsa

De mikroorganismer som frodas i din mag/tarm påverkar i stor utsträckning hur du mår. Därför är det väl investerat att hjälpa mag- & tarmhälsan mot sitt bästa läge. I många fall kan det hjälpa att äta mer av rätt mat eller tillsätta fibrer som utgör balanserade effekt för de mikro organismer som gör dig gott. En sund tarmhälsa bidrar till funktionell sömn, humör och immunförsvar för att bara nämna några delar.

Näringsoptimering

Näringsoptimering genom livet spelar roll. Vi behöver olika stöd i olika faser i livet. Näringsobalanser stressar och vid olika symptombilder behövs olika stöd. Du kan alltid optimera genom bra kost och livsstil. Många behöver dock stöd av näringsoptimering för sitt unika behov. Idag vet forskningen att tex. D-vitaminen har väldigt individuellt upptag och att det är viktigt att ta hänsyn till.

Testbaserat fokus ger precision

Kliniken hjälper dig med grundläggande näringsbalanser eller supplementeringar.

Det ingår alltid rådgivning och uppföljning.

Kostnad för tester och ev. tillskott tillkommer i de fall du väljer att genomföra dem.

Kliniken samarbetar med utvalda leverantörer av både tester och högkvalitativa tillskott.